Devamı
    Ana SayfaYaşamSağlıkSoğuk Algınlığı için Yapmanız Gereken Doğal Çözümler

    Soğuk Algınlığı için Yapmanız Gereken Doğal Çözümler

    Tarihin en kıymetli hekimlerinden İbn Sina mevsimlerin ve mevsim geçişlerinin insan bedeni üzerinde kuvvetli etkileri olduğunu söyler. Özellikle kış mevsiminde vücut sıvılarının ağırlaşması ve hapsedilmesi ile bazı şikâyetlerin ortaya çıkabileceğini; yaşlıların veya sağlıksız kişilerin bu dönemlerde ağır belirtiler gösterebileceğini ifade eder.

    Soğuk algınlığı, nezle, grip gibi özellikle kış mevsiminde gerçekleşen hava değişimine bağlı rahatsızlıklar, bağışıklık sistemi zayıf olan kişileri oldukça etkiliyor. Sağlıklı bir insanda soğuk algınlığı görülse de iyileşme 3-5 gün içinde gerçekleşirken; bağışıklık sistemi zayıf olan, hassas bünyeli ve sağlıksız kişiler soğuk algınlığı ile haftalarca boğuşabiliyorlar.

    Günümüzün Geleneksel Tıp Hekimlerinden ve Gerçek Tıp Kitabının yazarı Aidin Salih Soğuk algınlığı ile ilgili şunları söylüyor:

    Soğuk algınlığı belirtileri (öksürük, ateşlenme, boğaz şişmesi gibi) vücuttaki metabolik atıkların yakılmasının ve bağışıklık sisteminin kuvvetleniyor olmasının belirtisidir. Vücut mevsim geçişlerine kendisini bu şekilde hazırlar. Soğuk algınlığı sağlıklı kişilerde de görülebilir. Ancak bir kişinin bağışıklık sistemi ne kadar zayıf ise soğuk algınlığı belirtileri o kadar uzun sürer. Soğuk algınlığı belirtileri ne kadar uzun sürerse sürsün ateş düşürücü ve antibiyotik gibi bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar kullanılmamalıdır. İlaç kullanımında belirtileriniz ortadan kalkabilir, ateşiniz düşebilir. Ancak bir sonraki seferde ateşiniz yükselmeden soğuk algınlığı yaşarsınız. Bu da ateşli hastalıklardan daha tehlikelidir, çünkü bağışıklık sisteminin çok zayıfladığını gösterir.

    Doğal Sağlık uzmanları soğuk algınlığında en güvenilir tedavi olarak 3 gün açlığı tavsiye eder. Bu süre içinde sağlıklı insan tamamen iyileşir, bağışıklık sistemi zayıf olanlarda ise hastalık belirtileri 10 gün kadar devam edebilir. Açlık dışında vücuda doğal sirke sürmek, sirkeli su içmek, her gün duş almak, sarımsak, zencefil ve limonsuyu tüketmek vücut direncini arttırır.

    Soğuk algınlığı, kırgınlık, nezle gibi durumlarda veya hastalanmadan önce kullanabileceğiniz bazı ilaç gıdalar var:

    1. LİMON: Limon boğazı yumuşatmak, ciğerde biriken balgamı söktürmek için idealdir. Kanı temizler ve vücuda direnç kazandırır. 2-3 limon suyunu 300 gr ılık su ile karıştırın. Doğal bal ve 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı ekleyin ve için.

    ilginizi çekebilir :  Kabızlıktan kurtulmanın yolları Kabızlık sorununa ne iyi gelir?

    2. ETSUYU ÇORBASI: Etsuyu çorbaları ilk çağlardan beri hekimler tarafından hastalara önerilirdi. Peygamber Efendimiz (sav) hastalara telbine isimli bir çorbayı (etsuyu ve buğdaydan yapılan) içmelerini tavsiye ederdi. Hastalık esnasında sıcak bir çorba göğsü rahatlatır, vücuda direnç kazandırır. Çorbaya baharat (özellikle hardal ve zerdeçal), soğan ve sarımsak eklenerek faydası arttırılabilir. Elbette tüm malzemelerinizin doğal olması gerekir.

    3. ZENCEFİL: Zencefil bakterileri temizler. Zencefil çayı mide hastalıklarında ve viral durumlarda kullanılabilir. Taze zencefilin suyunu sıkarak yukarıda verilen limon suyu karışımına 1-2 çorba kaşığı ekleyebilirsiniz. Veya 3-5 dilim taze zencefili 300 gr sıcak suda 5 dk kaynatın. 15 dakika demlenmeye bırakın. Ilıyınca arzuya göre balla tatlandırıp için. Bunun dışında zencefil macunu hazırlayarak ciğerlerinizi yumuşatabilirsiniz. Bir tutam kök zencefil, bir tutam kabuk tarçın, biraz çörekotunu taş havanda iyice dövüp bal ile karıştırın. Sabah – akşam 1’er çay kaşığı tüketin.

    4. SARIMSAK: Sarımsak nezle ve soğuk algınlığına birebir. Nezle belirtileri başladığında buruna sarımsak suyu damlatabilirsiniz. Sarımsak kullanmanın hastalıkları engellediğine ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğine dair araştırmalar mevcut. Ayrıca sarımsağı çiğ tüketmek mantarları ve bakterileri de temizliyor. Hastalığınız esnasında sabah akşam 5’er diş sarımsak yutabilirsiniz.

    5. SİRKE: Sirkenin tabiatı soğuktur. Soğuk algınlıklarında sirkeyi ılık su ile karıştırıp içebilirsiniz. Öksürüğü hafifletir, ateşi dengeler, vücuda direnç kazandırır. Aynı zamanda sirke buharı ile buğu yaparak ciğerlerinizi rahatlatabilir, sinüslerin açılmasını sağlayabilirsiniz.

    6. BİTKİ ÇAYLARI: Ekinezya, tarçın, kök zencefil, ebegümeci, adaçayı, ıhlamur başta olmak üzere bitki çayları soğuk algınlığı belirtilerinizi hafifletecektir. Acıktıkça yemek yerine bitki çayı tüketmeye çalışın. Çayınızın yanında halis bal yiyebilirsiniz.

    Diğer Öneriler:

    1. Mümkün olduğunca az pişmiş gıda yiyin, bol sıvı tüketin. (Mümkümse sadece bitki çayı, meyve ve meyve suları ile birkaç gün geçirin)

    ilginizi çekebilir :  Soğuk Havalarda Yüz Felcine Dikkat Etmeliyiz.

    2. Özellikle boğaz iltihaplanmalarında suyunuza 1 çay kaşığı doğal gülsuyu ekleyin. Ve ağzınızda sürekli karanfil bulundurun.

    3. Ilık duş alın. Gerekli durumlarda vücudunuza sirke kompresi yapın.

    4. Vücut kırgınlığını almak için küveti sıcak suyla doldurup, 1 kg kaya tuzunu suya boşaltın. Bu suyun içinde 20dk oturun ve durulanmadan çıkın. Tuzlu su, cildinizin üzerinde kalsın. Enerji dolacak ve kuvvet kazanacaksınız.

    5. Ateşi dengelemek için buruna 1’er damla çörek otu yağı damlatın.

    6. İstirahat edin ve vücudunuza iyileşmesi için zaman tanıyın.

    7. Bulunduğunuz odayı sık sık havalandırın. Arzu ederseniz doğal nane yağı ile tütsü yapabilirsiniz.

    8. Eğer rahatsızlığınız uzun sürerse doğal tıp anlayışını benimsemiş bir “hekime” başvurun. Yaşam tarzınızı değiştirerek vücudunuzun arınmasını, bağışıklık sisteminizin kuvvetlenmesini sağlayabilir; sağlıklı bir bünyeye sahip olabilirsiniz.

    Sponsor
    Yapıyoruz
    Yapıyoruz
    Elinden geldiği kadar sizlere burada çeşitli bilgiler hazırlayıp sunacaktır.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Bunlarıda Okuyabilirsiniz