Devamı
    Ana SayfaYaşamSağlıkBaş Ağrısından Kurtulmanın Bilinmeyen Yöntemleri

    Baş Ağrısından Kurtulmanın Bilinmeyen Yöntemleri

    Baş ağrısı, iç ve dış ortamda bazı şeylerin yolunda gitmediğine işaret eden önemli bir alarm sinyali olarak gösteriliyor.

    İnsanın günlük aktivitelerini yapmasını engelleyen ve onu sosyal yaşamdan izole eden bu ağrıların doğru tedavisi, sorunun nedeninin bulunması ile mümkündür.

    Dünya Sağlık Örgütü’nün 2011 yılı raporuna göre; Baş ağrısı nedeniyle hekime başvuran hastaların% 30’u migren,% 35 gerilim tipi baş ağrısı,% 12’si ise migren ve gerilim tipi baş ağrısından şikayetçi. 6% oranında aşırı ilaç kullanımı nedeniyle baş ağrısı görülüyor. Bunların çoğunun kökeninde migren yatıyor. Baş ağrısı şikayeti ile doktora giden her 5 hastadan 4-ünün migren ve gerilim tipi baş ağrısından şikayetçi olduğu görülüyor.

    Işık, ses ve kokular hayatımızı dayanılmaz hale getirebilir

    Gerginlik tipi baş ağrısı, hafif veya orta derecede; Migren ise orta ve şiddetli derecede bir baş ağrısıdır. İnsanın günlük işlerini yerine getirmesine engel olur. Ayrıca, migren; Işık, ses ve kokulardan rahatsızlık, bulantı ve kusma eşlik edilebilir. Gerginlik tipi baş ağrısı basit ağrı kesicilere daha iyi ve daha düşük dozda cevap verir. Migren ve gerilim tipi baş ağrısının nedenleri birbirine yakındır. Son yıllarda gerilim tipi baş ağrısı ve migrenin kökünün aynı olduğu, bu ağrının migrenin daha hafif bir formu olduğu düşünülmektedir.

    Tedaviden önce korunmak

    Baş ağrılarının yaşamı olumsuz etkilememesi için önce ağrının tiplerini tanımak gerektiğini ve ilk adımın korunma olduğunu vurgulayan uzmanlar, migren ve gerilim tipi baş ağrısı sırasında bir deyişle insanla ruhsal ve fiziksel olarak kötü muamele edildiğinde ortaya çıkıyor. Her insanda sebepler farklı olmakla birlikte, esasen benzer özellikler göstermektedir.

    Baş ağrısından kurtulmak için

    Düzenli uyku: Her gün belirli zamanlarda yatıp istirahat etmelisiniz. Hafta sonları çok, hafta içi ise çok az uyumak sakıncalıdır. Çok gençler için gece ihtiyaç duyduğu uyku süresi yaklaşık 6-8 saattir. Uykudan önce baş ağrısı ile uyanmak mümkün bir rüya bozgunluğunun göstergesidir.

    ilginizi çekebilir :  Sütlaç tarifi

    Düzenli beslenme: Kan şekerinin düşmesi, baş ağrısına revac verebilir. Günde üç kez, düzenli aralıklarla, protein, meyve, sebze ve karbonhidrat içeren yiyecekler tüketilmelidir.

    Yeteri derecede adi egzersizler yapmak: Haftada 3- 5 kez yapılan yeterli egzersiz, stres ve rahatlığınızın azalmasına ve fiziksel olarak formda kalmanıza yardımcı olacaktır. Aşırı veya düzenli yapılmayan egzersiz ise baş ağrılarına başlatır.

    Stresi azaltmak: Stres, baş ağrısında bir artışa yol açabilir. Gevşeme ve nefes egzersizi meditasyon ve stres sırasında kullanılacak araçlardır.

    Depresyonun tedavisi: Kişinin sıklıkla depresif bir duygu durumunda olduğu görülürse, uzman yardımı alması baş ağrısının etkin bir şekilde tedavi edilmesi için önemlidir.

    Bol miktarda sıvı tüketmek: Normal zamanda gün boyunca bol miktarda su içilmelidir. Dehidratasyon yani vücudun susuz kalması, baş ağrısına neden olur.

    Kafein, alkol ve ilaç kabulünü sınırlandırmak: Kafein uyarıcı bir maddedir ve kullanan kişilerde kafein eksikliği baş ağrısına neden olabilir. Kafeinin kaynağı genellikle kahve, çay, asitli içecekler ve kafein içeren ağrı kesiciler. Baş ağrısı için kullanılan herhangi bir ilacı, çok uzun sürede ve sık sık aldığınızda baş ağrısı ortaya çıkabilir. Haftada 1-2 kez ağrı kesici kullanmak tehlikeli olmayabilir. Ancak sürekli olarak, haftada üç günden fazla bu ilaçların kullanılması baş ağrısına yol açar.

    Sponsor
    Yapıyoruz
    Yapıyoruz
    Elinden geldiği kadar sizlere burada çeşitli bilgiler hazırlayıp sunacaktır.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Bunlarıda Okuyabilirsiniz